Hva faen, Facebook?

I dag er det lørdag, og som den pliktoppfyllende studentet jeg er, sitter jeg på skolen og jobber. Men inn i mellom all jobbingen er det viktig å ta seg noen pustepauser, og sjekke ut Facebook. Det første som møter meg når jeg entrer Facebook i dag er et hav av personer som bruker dyrebilder som profilbilde, mer spesifikt Sjiraffer. Hva har skjedd med verden? Er det Ylvis som har laget en sjirafflåt? Eller er årsaken til at alle har sjiraffbilder enda mer simpelt enn det? En ting er i alle fall sikkert, det florerer av de på Facebook.

Jeg har personlig alltid hatt lyst på en sjiraff som husdyr, men tanken om å ha det som profilbilde har aldri slått meg. I begynnelsen trodde jeg det bare var en eller to som hadde det på gøy, men etter å ha observert ca 30 stykk skifte bilde, har jeg nå forstått at det er noe mose i uglen. Jeg har alltid trodd at det var robotene som skulle ta over verden, men har vi i denne robotifiserte verden bare glemt sjiraffen? Et tilsynelatende fredelig dyr, som lever av planter og har alt for lang hals. Hva er det egentlig sjiraffene planlegger?

Noe vi burde ha undersøkt tidligere er hvilket forhold sjiraffen har til sosiale media og om den blir sjalu på mennesker som kan sitte å surfe hele dagen? Dette er forskning som har gått oss hus forbi, og vi får nå igjen for det! Sjiraffen er kommet for å bli, og den er i full gang med å ta over alle sine Facebook kontoer. Den er rett og slett drit lei av å bli undertrykt av mennesker og den har opplevd en ekstrem forskjellsbehandling gjennom uttalige år. Lederen av sjiraffene la i går kveld ut en videosnutt på Youtube der han ber folk være forberedt på et blodig opprør, tror jeg i alle fall. Den var på svensk så det er litt vanskelig å si.

I det jeg skulle til å pakke kofferten og gjemme meg i undergrunnshuset som jeg har laget i tilfelle en slik situasjon skulle oppstå, fikk jeg beskjed om at disse sjiraffbildene bare var et resultat av en gåte som ble postet på Facebook. Jeg blir fysisk dårlig. Hvem er det som lager disse gåtene? og hvorfor må dere på død og liv dra den intetanede sjiraffen inn i bildet? Neste gang, gå heller løs på et dyr som faktisk ikke bærer på traumatiske opplevelser fra skolebilde i 8 klasse. Det er jævlig vanskelig å få en sjiraff til å passe i et passfoto, og dette er noe den har slitt med hele livet. I tillegg skal det nå altså havne på Facebook? Skam dere.Bilde

– D

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s